Att baka så det ryker

Vi fick en gammal bakmaskin som har varit min mormors och igår skulle Niklas använda den för första gången. Han stoppade i ingredienserna och satte igång den och sen gick han ut på balkongen och skulle fixa lite med barnvagnen. Jag var inne i vardagsrummet och hörde hur bakmaskinen började väsnas mer och mer så jag gick ut för att titta till den. Då stod den på bänken och hoppade fram och tillbaka och var helt vild. Så jag gick ut till Niklas och sa att han nog fick komma in och kolla till den så den inte hoppade av bänken och han bad mig då stänga av den. Jag gick tillbaka till köket och började leta efter avstängningsknappen, men kunde inte hitta den. När jag stod där och letade så började det plötsligt att ryka om bakmaskinen och jag fick panik och rusade ut till Niklas och skrek att nu måste han stänga av den för den ryker! Varpå Niklas rusar in och drar ur kontakten... "Just det" sa jag, "man kan ju dra ur kontakten".

Sagan om Lavas promenad

Det här är Lava. Hon är ute på promenad med sin gåvagn. Lava hittar många fina löv på marken. De bästa löven är de som ligger i blöta vattenpussar. När Lava vill plocka upp ett löv ur en vattenpuss så väljer hon bara de finaste löven och det är uteslutande de som ligger mitt i vattenpussarna där det är som djupast. Lava har fått syn på ett löv som hon tycker om och går ut i vattenpussen med sin lilla gåvagn som stöd och sen böjer hon sig så långt ner hon bara förmår. Men det är svårt att nå ner till marken så Lava måste sätta sig på rumpan mitt i vattenpussen. Nu har Lava fått lövet i handen! Det är ett väldigt fint löv. Undrar vad det smakar...

Lava 1 år!

Lava fyllde 1 år den 22 oktober. Det firade vi med kalas, men det var bara mormor och morfar som kunde komma så det fick bli ett kalas till dagen efter hemma hos farmor och gammelfarmor och snart får vi ha ett till med moster och kusinerna. Så det blir tre födelsedagskalas för Lava på ettårsdagen.

Lava hade lite svårt att bestämma vilket paket hon skulle öppna först och när hon väl hade öppnat ett så ville hon mycket hellre leka med det fina prassliga pappret än att fortsätta öppna de övriga paketen. Nästa år köper vi bara papper och gamla kartonger till henne, det var ju ändå det som var det roligaste!

Det här skulle föreställa en prinsesstårta, men det var visst svårare att göra än vad jag trodde. Marsipanen var jätte svår att kavla ut och hela innanmätet på tårtan bara rann ut på kanterna. När vi hade satt på den gula kronan så såg det mer ut som en fet grodprins som hade spruckit i sidorna än en tårta, var bara ögon som fattades. Men den blev god i alla fall!

Teaterkikare?

Den här kikaren köpte jag på en auktion för 40 SEK. Min mamma spekulerade i huruvida det kunde vara en teaterkikare och om man googlar teaterkikare och kollar på bilderna så ser det faktiskt ut som att det kan vara det. Jag vet inte hur gammal den kan vara men glasen är ganska smutsiga och man ser suddigt i den. Det som ser ut som glitter i kanten verkar vara lim eller något. Jag vet inte riktigt vad den där snurrgrejen som man ställer in skärpan med är gjord av, det skulle kunna vara trä. Resten är metall och läder. Otroligt söt är den i alla fall och den passar perfekt i min bokhylla.

Musikalisk lykta

Den här lyktan är egentligen ingen lykta alls, det är en serveringsflaska med en speldosa inbyggd i botten. Så när man lyfter den från bordet så spelar den låten "Flottarkärlek". Jag hittade den på myrorna och personalen hade nog inte lagt märke till att det inte alls bara var en ful lykta utan en tuff serveringsflaska för den kostade bara 30 SEK. Ett riktigt fynd skulle jag vilja säga. Jag får nog ta och ha en liten bjudning snart enbart för att få servera dricka ur den.

Soffbord med världskarta

Den här bordsskivan hittade jag på en loppis i somras. Benen som satt på passade inte alls ihop med skivan utseendemässigt och ett av dem var sönder. Men jag tyckte skivan var så fin så jag köpte det i alla fall. Sedan nån vecka senare så var jag på en annan loppis och hittade ett soffbord med en glasskiva och ben av metall. Jag köpte bordet men tog bara benen med mig hem och skruvade fast dem på min bordsskiva. Jag tycker de blev jätte fina ihop! Nu ska jag bara riva bort träfanéren och sätta på ny för den är lite vattenskadad, så blir bordet som nytt... eller nästan.

Mitt första inlägg!

Jag välkomnar er till min nya blogg och passar på att lägga upp några söta bilder på min dotter Lava.


RSS 2.0 RSS
bloglovin Bloglovin'
Om mig
En 25 årig tjej som tycker det är kul med inredning och att pyssla. Är väldigt kreativ och har oftast fler idéer på saker som jag skulle vilja skapa än jag hinner med att uträtta. Jag heter Lina och bor tillsammans med min lilla familj som består av min sambo Niklas, vår dotter Lava 1 år och vår hund Goredon.